Riudellots de la Selva s’adhereix al Consorci de les Vies Verdes

  • 06 Novembre 2020

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha acordat adherir-se al Consorci de les Vies Verdes de Girona. L’adhesió s’ha aprovat per unanimitat en el transcurs del Ple de l’Ajuntament celebrat aquest dilluns 2 de novembre.

La regidora de Medi Ambient, Carme Camps, ha explicat que actualment el Consorci de les Vies Verdes ja ens està fent un acompanyament a l’Ajuntament de Riudellots per tal de resoldre la connexió de la via verda del municipi sense creuar la C-25, una via molt transitada i que suposa un perill pels ciclistes i vianants. Camps, ha explicat que d’acord amb l’ACA s’ha redactat un projecte per tal de poder passar per sota el pont de la C-25 i que en aquests moments s’està pendent d’uns informes sectorials per poder adjudicar l’obra.Val a dir també que pel 2021 hi ha prevista la connexió de la via verda entre els municipis de Llambilles, Cassà de la Selva, Sant Andreu Salou, Fornells de la Selva, Campllong i Riudellots de la Selva. Per tots aquest motius s’ha trobat oportú formar part del Consorci de les Vies Verdes, que entre d’altres, permetrà a l’Ajuntament optar a subvencions procedents de fons europeus FEDER. 

Finalment la regidora Carme Camps va explicar que s’han iniciat converses amb el subdelegat del govern i també amb els responsables de carreteres de l’Estat per tal de poder actuar a la zona de domini públic a la part oest del municipi i poder aproximar-se el màxim possible fins a l’aeroport i també per valorar la possibilitat de segregar una part del voral de l’antiga NII per connectar la ruta termal de Caldes de Malavella amb la via verda de Riudellots. 

Entre els objectius del Consorci de les Vies Verdes hi ha la planificació, l’execució i la gestió de les vies verdes de les comarques de Girona, el manteniment i la millora del traçat i les connexions entre els diferents traçats així com l’ampliació i extensió de la xarxa de vies verdes de les comarques gironines.