Riudellots s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

  • 19 Novembre 2020

L’Ajuntament de Riudellots s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se celebra del 21 al 29 de novembre de 2020. Al llarg d’aquests dies, arreu d’Europa es portaran a terme accions encaminades a sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la prevenció de residus

A l’edició 2020, la campanya se centra a donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Des de l’Ajuntament de Riudellots us animem a participar-hi i us convidem a adoptar accions quotidianes que ajudin a la prevenció de residus, com ara reduir el consum d’envasos i plàstics amb la compra a granel, tenir present les dates de caducitat dels aliments i allargar la vida útil dels productes.

L’Ajuntament de Riudellots ja ha participat en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus en edicions anteriors, amb accions conjuntes amb el Consell Comarcal de la Selva i altres municipis de la comarca. Així mateix, des de l’Àrea de Medi Ambient se segueix promovent un seguit d‘actuacions encaminades a millorar la conscienciació ciutadana, la promoció del reciclatge i el respecte al nostre entorn. Entre d’altres, enguany s’ha posat a la disposició dels veïns i veïnes que tenen un servei de recollida de residus de “disseminat” un joc de bosses per reciclar i el 14 de març s’havia de celebrar el primer Plogging Day al municipi, però a causa del coronavirus es va haver d’anul·lar.