Protecció Civil activa el Pla Neucat

  • 08 Gener 2021

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla NEUCAT a causa de la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT) que indica probabilitat de precipitacions en forma de neu arreu del territori durant el dissabte, 9 de gener. Així mateix, Protecció Civil també ha activat el pla VENTCAT, ja que s’esperen fortes ratxes de vent previstes, també, per aquest dissabte. 

Segons la previsió del SMC, s’esperen nevades generalitzades a tot Catalunya i fins a mig matí pot nevar a qualsevol cota, si bé amb el pas de les hores la cota anirà pujant. Les principals acumulacions de neu, però, es poden trobar a la meitat del sud del país. 

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència davant d’aquest episodi meteorològic i, sobretot, no menysprear-lo. De cara als desplaçaments i a la mobilitat, cal estar atents en tot moment a les previsions meteorològiques i consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa. En qualsevol cas, recordem que hi ha confinament municipal i que no es pot sortir del municipi si no hi ha una causa justificada. 

Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat pel que fa al risc de nevades i glaçades. Així mateix, us recomanem seguir la predicció municipal de Riudellots i els avisos de Protecció Civil