Riudellots de la Selva celebra l’edició en línia de FIPORC amb el cuiner Marc Ribas

  • 20 Febrer 2021

El mediàtic cuiner i presentador de televisió Marc Ribas ha estat el convidat especial de l’edició en línia de FIPORC, la fira gastronòmica de Riudellots de la Selva que té el porc com a principal protagonista.
Les restriccions en el marc de la COVID-19, han obligat a l’Ajuntament de Riudellots de la Selva a celebrar una edició especial de la vuitena edició de FIPORC diferent a la dels anys anteriors. 
L’acte s’ha fet des del Foodlab del municipi, sense públic, i s'ha pogut seguir en directe per TV Girona i les xarxes socials. 
El cuiner Marc Ribas ha preparat un carpaccio de peus de porc i un arròs amb salsitxes, costella i camagrocs. Per poder seguir els passos de la recepta des de casa, prèviament s’han donat a conèixer els ingredients i s’ha animat als espectadors a compartir els plats a les xarxes socials amb l’etiqueta #fiporconline21. Entre tots els participants es sortejarà un lot de productes locals.
La programació ha inclòs també una demostració d’especejament del porc per explicar cada una de les parts que s’aprofiten d’aquest animal per elaborar carns i embotits.
Per finalitzar el regidor, Josep Santamaria, ha el·laborat una coca de greixons.
La inauguració ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, del regidor de Dinamització Econòmica, Josep Santamaria, i del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.  
L’alcaldessa de Riudellots ha destacat la importància del sector carni a Riudellots de la Selva, "com a un dels principals motors econòmics del país" i ha agraït la col·laboració de les empreses patrocinadores i del voluntariat que cada any fan possible la celebració de FIPORC.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assenyalat que des de l'ens supramunicipal "ens complau continuar col·laborant amb Fiporc, iniciativa que posa en relleu la tasca d'un sector tan essencial com és el del bestiar porcí" i ha remarcat que enguany s'ha pogut dur a terme "gràcies a l'esforç de l'Ajuntament de Riudellots i de tota la gent que hi participa". Així mateix, també ha puntualitzat que la Diputació "sempre donem suport a les fires de la demarcació atès que són molt rellevants tant en l'àmbit econòmic com social i cultural".

FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.   A més de 10.000 visitants en les darreres edicions,  Fiporc s’ha convertit en la fira per excel·lència de les comarques gironines on l’èxit rau en la implicació i dedicació del centenar de voluntaris que hi col·laboren, sense els quals la fira no seria possible.
Fiporc compta amb el suport organitzatiu d'INCATIS i el patrocini i la col·laboració de diverses empreses del municipi i de la Diputació de Girona. 
Podeu recuperar l’edició de Fiporc des del canal youtube de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva.