Comunicat de prohibició d'encendre foc en terrenys forestals

  • 15 Març 2021

Des d'avui, 15 de març, i fins al 15 d'octubre, estarà prohibit encendre foc en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envoltin. Així ho estableix el Decret 64/1995 que avui entra en vigor i que prohibeix, a més de fer foc, llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials que puguin originar un incendi, llançar artefactes que continguin foc com coets, globus o focs d'artifici i la utilització d'estris com bufadors en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. L'objectiu és evitar possibles incendis forestals.

Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra amb mataguspires.

No obstant això, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació posa a disposició dels ciutadans la possibilitat de demanar una autorització que concedeixi un permís per realitzar activitats mencionades anteriorment. Per  obtenir-lo, cal dirigir-se a les oficines de l'Ajuntament i emplenar la sol·licitud. El consistori el tramitarà al departament corresponent, que valorarà el risc d'incendi forestal. En cas de ser acceptada, s'haurà de realitzar la crema al dia i hora establerts. 

Us recordem que el telèfon d'emergències per avisar de possibles incendis forestals a Catalunya és el 112