Què ha passat?

  • 27 Novembre 2020

El 23 d’octubre passat va tenir lloc la renúncia del regidor Xavier López, en estranyes circumstàncies. El regidor X. López era el segon tinent d’alcaldessa i a més el portaveu del grup municipal de Junts x Riudellots, i va presentar la seva dimissió després que, segons va manifestar l’alcaldessa en un escrit adreçat a la població, accedís irregularment a correus electrònics de personal de l’Ajuntament.
En el mateix escrit l’alcaldessa va manifestar que havia posat els fets en coneixement de la fiscalia i que demanaria una auditoria per tal d’esclarir els fets ocorreguts. Ha passat més d’un mes i, a banda de demanar dos llistats a les empreses proveïdores dels serveis de correu, no tenim, en el moment d’escriure aquest escrit, cap constància que s’hagi demanat cap auditoria a ningú.

El grup d’ERC-AM vam demanar de crear una comissió d’investigació formada pels grups municipals i experts independents, precisament per posar llum als fets ocorreguts i retornar a l’Ajuntament la pèrdua d’imatge pel que fa a transparència que aquesta situació havia provocat. A més, el fet de crear una comissió transversal donava la certesa que no s’amagava o es volia amagar absolutament res d’allò que va portar a la renúncia del regidor de Junts x Riudellots el Sr. Xavier López.

És clar, la resposta va ser negativa. Encara ens estem preguntant el perquè del NO a crear aquesta comissió. Les explicacions donades no ens convencen. Però és el mateix NO que ens han donat quan hem fet propostes per incrementar els ajuts a les famílies o als comerços pel tema de la COVID-19, o quan hem demanat subvencions basades en l’esforç fiscal de les famílies, o quan hem demanat de fer les coses plegats en benefici del poble.

No ens esperàvem aquesta resposta però no ens ha sorprès gaire, la veritat.

Hem demanat un Ple extraordinari on demanem de nou aquesta comissió (que potser ja no serveix de res donat el temps transcorregut), entre d’altres mesures de transparència com ara que sigui obligatori informar dels immobles de les empreses en què qualsevol membre electe tingui accions, o bé que es creï la figura del defensor/a de la ciutadania, o bé es deixi intervenir als Plens qualsevol resident de Riudellots o entitat per exposar allà les seves demandes o preocupacions.

Malauradament ja ens temem quina serà la resposta. I vosaltres?
Volem aprofitar aquest escrit per demanar-vos que gaudiu de les festes de Nadal de la millor manera possible, o sigui, cuidant-vos molt i fent cas de les recomanacions dels experts davant d’aquesta pandèmia que tant ens ha canviat la vida. Segur que no seran com sempre, però ens hem de reinventar i gaudir-ne com mai, tot esperant que l’any vinent les puguem viure amb els que estimem molt més a prop.

I que aquest any 2021 us compensi de tot allò que us hagi pogut mancar el 2020. Cuideu-vos, cuidem-nos!
BONES FESTES I FELIÇ 2021!

Grup Municipal d'ERC