La mascareta de Nadal

  • 27 Novembre 2020

Enguany afrontem unes festes de Nadal noves i diferents. D’ençà del 14 de març, en què es va activar l’estat d’alarma per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la propagació de la Covid-19, vivim subjectes a recomanacions, restriccions i instruccions de tota mena que han limitat enormement la nostra mobilitat, el nostre dia a dia i el nostre entorn i han perjudicat la nostra economia, el teixit comercial i industrial i les economies domèstiques. Aquesta situació ha requerit i requerirà la màxima atenció per part de totes les administracions públiques.

Des de Riudellots i, per extensió, tots els països i racons del planeta hem afrontat, amb més o menys encert, una crisi sense precedents en la nostra història moderna, un repte immens que hem aconseguit tirar endavant, demostrant que, malgrat les dificultats, disposem dels valors més essencials com l’ajuda mútua, la solidaritat, l’acció conjunta, i així ho hem demostrat.

No ens cansarem de donar les gràcies a totes les persones, empreses i institucions que han tingut grans responsabilitats al capdavant de la gestió de la pandèmia, un munt d’herois i heroïnes que no volem detallar davant el risc de deixar de mencionar algú, però que prou bé sabem qui són! És un autèntic orgull haver pogut ésser testimonis i actors de la solidaritat riudellotenca.

Després de superar nombrosos obstacles i d’haver recorregut de la mà de tots vosaltres les fases més restrictives de la pandèmia, arriba el moment de celebrar les festes de Nadal. Enguany, hem il·luminat novament els carrers de la vila amb la intenció, com cada any, de transmetre a totes les llars un missatge d’esperança, confort i valentia, avui dia més necessari que mai, per afrontar amb ànims renovats els nous reptes d’aquesta pandèmia.

De ben segur que aquestes festes de Nadal no les podrem celebrar com voldríem, però tanmateix no tenim cap dubte que serem capaços i capaces de gaudir de la família i els amics, compartir tants moments plegats, records dolços i d’altres més amargs, però procurant que la mascareta de Nadal sigui més que una protecció, que esdevingui un símbol de solidaritat i connexió amb totes les persones que viuen aquests temps difícils privats i privades de llibertat, als hospitals, lluny de la família, o amb tantes altres dificultats.... Procurem que, malgrat la distància i el distanciament social, sapiguem estar més a prop que mai dels que estimem.

Des de Junts per Riudellots us desitgem unes molt bones Festes de Nadal i una bona entrada d’any 2021. Estem segurs que el nou any ens aportarà nous i millors horitzons i que ens permetrà caminar, junts i sense deixar ningú enrere, cap a un municipi millor en un país més just i solidari amb les persones.

Que el nou any 2021 ens permeti seguir imaginant Riudellots com fins ara, que seguim creant i compartint espais de participació, per aconseguir seguir essent un poble referent i de referència de les millors polítiques socials i econòmiques, que segueixi excel·lint en el servei a les persones i als projectes comuns. Us hi seguirem necessitant sempre.

Molt bones festes de Nadal i bona entrada d’any 2021!

Grup Municipal de Junts per Riudellots