Temps difícils, temps complicats, temps d’anar a l’una

  • 03 Setembre 2020

Comencem aquest escrit la segona quinzena de juliol. En aquests moments els rebrots de coronavirus a diferents indrets comencen a fer pensar que es poden repetir els moments més complicats d’aquesta pandèmia que van tenir lloc els mesos de març i abril.

L’economia se’n ressentirà, segur, però hem de pensar en els que ens han deixat i els que es poden quedar pel camí, i sobretot, en els que estan “tocats” pels ERTO que no es paguen, els contractes que es rescindeixen i els que no trobaran feina en molt de temps, ja que el teixit industrial i comercial tardarà a recuperar-se.

És molt important que entenguem que ens hem de protegir per protegir els altres, no podem tornar a veure persones que menyspreen el risc de contagiar-se i contagiar el pròxim. Durant aquesta pandèmia hem vist autoritats presentant actes sense respectar distàncies i sense mascareta només per sortir a la foto, o bé organitzant activitats que posaven en risc la salut de molta gent. Hem d’acabar amb aquestes actituds i que tothom doni exemple per tal de sortir al més aviat possible d’aquesta situació.

El Grup Municipal ERC-AM de Riudellots de la Selva volem aprofitar aquest espai per tal de conscienciar sobre l’obligació que tenim tots, persones públiques i privades, conegudes o anònimes, joves o grans, de seguir els consells sanitaris per tal de no escampar més encara aquesta malaltia que, malauradament, ha vingut per quedar-se.

Des del primer moment el Grup d’ERC-AM hem mostrat la nostra predisposició a col·laborar activament en la definició de polítiques públiques que pal·liessin, en la mesura del possible, els efectes econòmics que pateixen famílies, comerços i petits negocis. Així és com ha de ser. Aquesta és la nostra visió de com s’han de fer les coses. Continuem tenint la mateixa predisposició d’ajudar i de fet hem demanat moltes vegades crear una taula amb grups municipals i entitats on debatre i consensuar què fer i com fer-ho. Ja sabem que no és la manera de fer habitual en el nostre poble, però molts municipis sí que ho han fet i ha sigut molt productiu. Nosaltres hi continuarem apostant. Continuarem estant al costat de tot allò que creiem que sigui bo i profitós per als veïns i veïnes de Riudellots.

Recentment, s’han establert les bases per als ajuts al comerç, on es van incorporar propostes fetes pel nostre grup (malauradament no totes), i que ja estan en marxa. A dia d’avui no s’han aprovat cap mena de bases per ajudar les famílies que hagin patit o estiguin patint a causa d’aquesta situació: ERTOs que no s’han pagat o s’han pagat a mitges, riudellotencs/tenques que s’han quedat sense feina, hipoteques i lloguers que no es poden deixar de pagar, famílies que han eixugat els estalvis de molts anys per tal de liquidar les despeses mínimes per tirar endavant. És tard, molt tard, tardíssim per aprovar unes bases que facin més suportable aquesta situació a les persones que ho han passat o ho estiguin passant malament aquests dies.

Tot i així, persistim. Des del grup d’ERC-AM, continuarem treballant, estenent la mà i oferint la nostra ajuda a l’equip de govern per tal de trobar més i millors solucions, al més aviat possible. I, fins i tot quan no sigui possible fer-ho a través d’aquesta entesa, nosaltres continuarem exigint-les. Continuarem al costat de tots els nostres veïns i veïnes.

Cuideu-vos, cuidem-nos! No se’ns acut cap recomanació millor per acabar al més aviat possible aquest mal- son que estem vivint.

ENS EN SORTIREM!

Grup Municipal d'ERC