A només dos metres de vosaltres

  • 04 Setembre 2020

En aquesta edició del BIM volem aprofitar per fer una reflexió col·lectiva amb tots els veïns i veïnes de Riudellots, fruit de les experiències i, per tant, del gran aprenentatge que hem adquirit com a fruit de la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la propagació de la Covid-19.

Sembla que el nostre univers té una manera de restablir l’equilibri de les coses quan les seves pròpies lleis es veuen alterades. Hem viscut i vivim uns temps ple de paradoxes que, si més no, ens han de fer pensar.

Un d’ells és, sens dubte, tornar a posar en valor la importància de “fer pinya”, de teixir de nou relacions socials que, amb el frenètic dia a dia, potser havíem deixat de banda. Amb l’arribada del coronavirus i, amb ell, les mesures de confinament, hem tingut ocasió de posar en valor el veïnatge, de comunitat de vida, de ser part de quelcom col·lectiu i de corresponsabilitat i solidaritat amb els altres que de manera majoritària s’ha viscut entre tota la gent de Riudellots.

Un altra és la magnífica experiència viscuda amb iniciatives com la de la música als balcons durant el confinament, a través d’un sistema participatiu que, dia a dia, ens oferia peces musicals de tota mena i per a tots els gustos; els dibuixos fets per la nostra mainada mentre teníem les escoles tancades; els aniversaris celebrats des del confinament; l’entrega i valentia en la prestació dels serveis essencials en el municipi perquè a ningú li faltés de res, i tantes experiències individuals que, de ben segur, podrien omplir un llibre.

La pandèmia que vivim no tenim cap dubte que representarà (o hauria de representar) una presa de consciència global sobre la necessitat de cuidar-nos els uns als altres i, de retruc, seguir cuidant més i millor el nostre planeta, atès que és el nostre únic espai vital.

Moltes persones han experimentat en primera persona, o en persones properes, el patiment i la malaltia provocada pel coronavirus. Per a totes elles, el més sincer escalf, solidaritat i afecte, per aquests moments de gran dificultat i impotència, així com també un enorme i sentit homenatge a tot el personal sanitari i de neteja que ha desenvolupat i desenvolupa encara un paper fonamental.

Ara encetem una nova etapa, nova i diferent. i la volem emprendre junts, com hem fet sempre, a només 2 metres de vosaltres, conscients que els moments excepcionals requereixen mesures excepcionals, en un nou camí que aprendrem a seguir plegats, aprenent dels errors i consolidant els encerts com la millor manera d’assolir una nova normalitat segura i responsable.

Seguim fent camí junts i juntes!

Grup Municipal de Junts per Riudellots