Les tovalloletes, el pitjor enemic de les canonades

  • 25 Març 2021

Les tovalloletes humides, producte d’higiene d’ús comú en el domicili, ens han simplificat les nostres tasques domèstiques en molts aspectes, però en els últims anys s’ha convertit en un residu molt perillós. A causa de la seva composició, fibra compactada a pressió, si la tirem pel vàter forma una massa de molt difícil descomposició que provoca embussos i obstruccions a les canonades, amb un greu impacte en el sanejament i un sobrecost per posar-hi solució que acaba pagant tota la ciutadania. 

A més, tot i ser biodegradables, i així ho indiquin alguns fabricants, solen arribar intactes a les depuradores dificultant la feina d’aquestes instal·lacions tan necessàries. 

Riudellots no és cap excepció, i darrerament s'han detectat greus problemes provocats pel llançament de tovalloletes que han obstruït diversos trams de canonades al municipi. 

Des de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva us recordem que les tovalloletes han de llençar-se a la fracció resta, ja que no es poden tornar a aprofitar ni reciclar. 

Podeu consultar la pàgina web de l’Agència Catalana de l’Aigua per a més informació.