L’Ajuntament de Riudellots s’adhereix a la campanya "Ballem lliures i sense por"

  • 25 Març 2021

Amb l’objectiu de promoure un oci lliure de violències masclistes, una cultura musical lliure de sexisme i discriminació i la presència de les dones a la indústria musical, l’Institut Català de les Dones ha engegat la campanya “Ballem lliures i sense por”. La voluntat és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música.

La campanya consisteix en una llista col·laborativa a la plataforma Spotify de cançons que compleixin una sèrie de requisits: 
- Que afavoreixen la visibilització de les dones com a artistes musicals.
- Que tinguin lletres que fomentin l'empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes.
- Que tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions.
- Que tinguin un esperit festiu.

La llista de partida conté ja una selecció de més de 100 temes on conflueixen una diversitat d’artistes catalanes, nacionals i internacionals, amb un gran de ventall d’estils: rap, electrònica, pop, cançó d’autora, dance, rock o música llatina.

L’Ajuntament de Riudellots s’ha adherit a la campanya i us animem a proposar cançons per afegir a la llista. Ho podeu fer a través de les xarxes socials, amb una publicació utilitzant l’etiqueta #BallemLliuresISensePor i/o anomenant el perfil @icdones.