Riudellots ofereix 5 habitatges socials als familiars dels veïns ucraïnesos que viuen al municipi

  • 26 Febrer 2022

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha posat a disposició de les famílies ucraïneses que viuen a Riudellots 5 habitatges socials per poder acollir els seus familiars que fugen de la guerra. Actualment a Riudellots hi ha un total de 47 persones ucraïneses empadronades al municipi. Després de produir-se l’atac per part de Rússia l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, va contactar amb totes elles per convocar-les a una reunió que ha tingut lloc avui al migdia a l’Ajuntament, amb la voluntat de mostrar el suport i transmetre la solidaritat del poble de Riudellots. A la trobada hi han acudit 29 dels veïns ucraïnesos i també el tinent d’alcaldessa, Josep Lluís Santamaria, i les regidores Carme Camps i Cristina Pineda. De la reunió també n’ha sorgit organitzar un transport de material humanitari i col·laborar en l’arribada a Riudellots dels familiars que es troben a Ucraïna.  

Així mateix, Riudellots de la Selva va adherir-se dijous a la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya en relació al conflicte a Ucraïna.

Per dimarts 1 de març a les 19h s’ha convocat a la població a una concentració de rebuig a la guerra i es farà onejar la bandera d’Ucraïna a la façana de l’Ajuntament. 

"D’aquesta manera Riudellots s’uneix a les mostres de solidaritat amb el poble ucraïnès i mostrem el nostre compromís amb la pau i amb la resolució noviolenta dels conflictes", tal i com ha explicat l'alcaldessa, Montserrat Roura. 

Recollida d'ajuda humanitària

L’Ajuntament de Riudellots està acabant d’ultimar els detalls de diversos punts de recollida de material humanitari com ara medicaments, roba d’abric, tovalloles, menjar en llauna, bolquers i articles d’higiene. Properament s’informarà i es farà una crida a la població.