Riudellots de la Selva celebrarà el 14 de març el seu primer Plogging Day

  • 04 Març 2020

El proper dissabte 14 de març es celebrarà a Riudellots de la Selva una jornada de plogging, l’esport de moda que combina l’activitat física amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. La iniciativa es durà a terme al Paratge del Mas Vilà d’11 a 13 hores i el punt de trobada serà la Font del Mas Vilà. 
 
El plogging és una modalitat esportiva nascuda a Suècia que consisteix a recollir residus no biodegradables en una bossa mentre es segueix un itinerari o es corre per una zona determinada. Aquests llocs acostumen a ser espais de platja, zones de bosc o parcs urbans amb una freqüència elevada de persones. De fet, la paraula plogging neix de la fusió de jogging, que en anglès significa córrer, i de plocka, que en suec significa recollir. Es tracta, doncs, d’una activitat física amb un alt nivell de consciència social i mediambiental. 
 
Així, Riudellots acollirà el dissabte 14 el seu primer Plogging Day. La jornada començarà a les 11 hores amb una sessió d’exercicis d’estirament a càrrec d’en Maxi Eransus i, a continuació, es repartiran guants i bosses d’escombraries a tots els participants. 
Per a un correcte funcionament de l’activitat, s’haurà de fer una inscripció prèvia a l’Ajuntament, o bé al pavelló municipal, abans del dijous 12 de març. 
A més, es recorda que els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult.
 
El Plogging Day és una iniciativa del BCN Plogging Congress 2020 i compta amb el suport de la Universitat de Girona. Des de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva es fa una crida a la seva participació.