L’art a Riudellots amb La bellesa de l’efímer, d’Iratxe Caño Esteban

  • 22 Octubre 2020

L’art torna a ser present aquest octubre a la sala municipal d’exposicions de la Casa de Cultura de Riudellots, un cop iniciat el cicle d’exposicions mensuals d’aquest curs 2020-21, amb l’objectiu que tota la població conegui diferents expressions artístiques, autors, tècniques i estils.
El divendres 2 d’octubre, a les 19.30h, es va inaugurar l’exposició de pintura La bellesa de l’efímer, d’Iratxe Caño Esteban. L’acte va comptar amb la intervenció de la pintora, que va explicar perquè pintava i què vol transmetre amb la seva pintura exposada.
La bellesa de l’efímer agrupa tretze pintures amb acrílics i tècnica mixta, de quatre sèries de l’artista: Oceà íntim, Ombres, Mar vertical i Cos i mar, aquesta darrera pintada principalment durant el confinament. El tema en comú d’aquestes sèries és el mar. En el conjunt de pintures  exposades apreciem una extensa paleta dels tons tant de l’aigua de mar, com de la sorra de la platja, amb la qual cosa s’aconsegueix profunditat i proximitat amb el  joc d’ombres i textures.
La Iratxe ens endinsa amb els seus quadres al món dels records, de les ombres..., aquelles petites coses, com una petjada a la sorra de la platja que l’aigua esborra, quelcom efímer que amb la pintura aconsegueix que perduri.
Podeu visitar La bellesa de l’efímer fins al 28 d’octubre en horari d’obertura de la Casa de Cultura de Riudellots amb les mesures de seguretat vigents i alhora podreu escoltar amb les paraules de la mateixa artista el que expressa la seva pintura amb l’audioguia que ha preparat per a tots els visitants.